Lönnebergakvartetten

Lönnebergakvartetten är den sjungande stråkkvartetten! Spelandes och sjungandes inbjuder vi till möten med den klassiska musiken, kompositörer, musik och instrument. Vår mission är att bjuda in ALLA till den klassiska musiken men ger oss in i alla musikgenrer med stor lust.

 

DEN DU ÄR

Den Du Är – om människans kamp som unik i ett sammanhang

Alla håller med om att varje människa är unik. Varför är vi då så rädda för att vara olika? Lönnebergakvartetten vrider och vänder på begrepp och undersöker världens mest existentiella ämne: Den Du Är. Med musiken som ledsagare rör vi oss bland frågor och funderingar som är universella och tidlösa, både i oss själva och i musiken och även hos de som skapat den. Läs mer om våra olika program här!

För åldersgruppen 10-13 år. Den Du Är  har under 2017-2018 turnerat för mer än 6000 barn i skolor i Sörmland, Västmanland samt Stockholmsområdet.

 

Välkomna till Dieselverkstaden i Nacka där DDÄ spelas lördagen 27/4 kl 15:  dieselverkstaden.se/evenemang/familjelordag-den-du-ar-lonnebergakvartetten/

 

 

Tårtsväng med Pippi och Beethoven

Hur bakar man en wienervalstårta? Var ligger Bergakungens sal? Och hur låter en bebisfiol?

Lönnebergakvartetten ger barnen ett spännande, lustfyllt och lättillgängligt möte med klassisk musik, fascinerande och njutbar oavsett om den skapades för 300 år sedan eller alldeles nyss.  Läs mer om våra olika program här!

Föreställningen Tårtsväng med Pippi och Beethoven har turnerat sedan 2012 och vi har gjort familjekonserter för bland annat Musik vid Siljan, Piteå musikfestival, Stenungsund musikfestival, Konserthuset i Stockholm. Under 2014-16 spelade vi hundratals skolkonserter för tusentals barn från 5 år – Åk 3 på länsmusikturnéer runt om i landet

Foto: Stefan Janson

 

 

Barnkörssamarbeten gör vi regelbundet!

Läs mer om våra olika program här!

 

Tillgänglighet för alla är vårt måtto:

i ”Tårtsväng med Pippi och Beethoven” har vi förstärkt kommunikationen med hjälp av stödtecken och våren -16 gjorde vi ett Skapande Särskolaprojekt med Jorielskolan i Älvsjö, Stockholm, i samarbete med Länsmusiken i Stockholm.

 

Info om offentliga föreställningar välj Kalender i toppmenyn.

Lönnebergakvartetten uppbär stöd från Kulturrådet och Stockholms Läns Landsting.