Lönnebergakvartetten

 

Lönnebergakvartetten är den sjungande stråkkvartetten! Spelandes och sjungandes inbjuder vi till möten med den klassiska musiken, kompositörer, musik och instrument. Vår mission är att bjuda in ALLA till den klassiska musiken men ger oss in i alla musikgenrer med stor lust.

 

 

Den Du Är 

-om människans kamp som unik i ett sammanhang

 

 

 

 

 

 

 

Alla håller med om att varje människa är unik. Varför är vi då så rädda för att vara olika? Lönnebergakvartetten vrider och vänder på begrepp och undersöker världens mest existentiella ämne: Den Du Är. Med musiken som ledsagare rör vi oss bland frågor och funderingar som är universella och tidlösa, både i oss själva och i musiken och även hos de som skapat den. Läs mer om Den Du Är här!

För åldersgruppen 10-13 år. Den Du Är  har sedan 2017  turnerat för mer än 7000 barn i skolor i Sörmland, Västmanland, Stockholmsområdet samt Norbottens län

 

 

Tårtsväng med Pippi och Beethoven

foto: Nikola Stankovic

 

 

 

Hur bakar man en wienervalstårta? Var ligger Bergakungens sal? Och hur låter en bebisfiol?

Lönnebergakvartetten ger barnen ett spännande, lustfyllt och lättillgängligt möte med klassisk musik, fascinerande och njutbar oavsett om den skapades för 300 år sedan eller alldeles nyss. 

 Läs mer om Tårtsväng här!

 

 

 

 

 

Föreställningen Tårtsväng med Pippi och Beethoven har turnerat sedan 2012 och vi har gjort familjekonserter för bland annat Musik vid Siljan, Piteå musikfestival, Konserthuset i Stockholm. Sedan 2014 har vi spelat hundratals skolkonserter för tusentals barn från 5 år – Åk 3 på länsmusikturnéer runt om i landet.

 

Vi samarbetar regelbundet med körer runt om i landet

Läs mer om barnkörssamarbeten här!

Tillgänglighet för alla är vårt måtto:

i ”Tårtsväng med Pippi och Beethoven” har vi förstärkt kommunikationen med hjälp av stödtecken och har bl a gjort Skapande Särskolaprojekt med Jorielskolan i Älvsjö, Stockholm, i samarbete med Länsmusiken i Stockholm.

För info om offentliga föreställningar, välj Kalender i toppmenyn.

Lönnebergakvartetten uppbär stöd från Kulturrådet och Stockholms Läns Landsting.

Lönnebergakvartetten bildades 2012 och är återkommande engagerade hos bl a Scenkonst Sörmland, Länsmusiken Västmanland, Länsmusiken Stockholm m.fl.