Lönnebergakvartetten Nyfiken På

Vad finns – i rymden – inifrån och ut? Existens, historia, big bang, att vara människa, att vara vän, stort och litet, att vara del av, kometer och planeter!

Det ljuder, sjuder och svänger när Lönnebergakvartetten möter Gästartister på Kulturhuset.

Christer Fuglesang, Sveriges första astronaut i rymden, Frida Westerdahl, skådespelare och sångerska och Filip Gloria, prisnominerad rymd-fotograf i fusion med Lönnebergakvartettens musik och gestaltning skapar ett skönt, lättillgängligt, universum med super-relevanta ämnen för barn och ungdom.

Våra gäster presenterar sitt yrke/ sin livsresa/ sitt konstnärskap och med kvartettens unika sound skapas nya
gemensamma uttryck. Tillsammans med våra gäster lyfter vi ämnen som är relevanta för dem och för
barn och ungdomar: -Att vara den man är, vara annorlunda, höra till -
Aktiviteter, sport och kropp, rörelse och utseende Mystik och parallella världar, ungdomars sökande efter verktyg att förklara sin existens, i nutid och dåtid. -Rymden och kosmos. -Att använda sin kropp för kommunikation; musik, dans och rörelse. Hur och när använder jag musik? -Hur bygger vi musik, vad är en stråkkvartett?


Vi blandar scener ur våra oerhört uppskattade föreställningar ”Toner och Tankar för unga filosofer” (f-åk3) och ”Den Du Är” (åk4-6) med nyskrivet material. Vi ramar in med rymd-konst av Filip Gloria.

De engagerade konstnärerna ger av sig själva och sin konst för att skapa ett intressant möte med publiken tillsammans med Lönnebergakvartetten.

Skolföreställningar

Nyfiken på Christer Fuglesang, astronaout.

Nyfiken På Frida Westerdahl, skådespelare.