Lönnebergakvartetten – för barn och unga

Lönnebergakvartetten är den sjungande stråkkvartetten! Spelandes och sjungandes inbjuder vi till möten med den klassiska musiken, kompositörer, musik och instrument. Vår mission är att bjuda in ALLA till den klassiska musiken men ger oss in i alla musikgenrer med stor lust.

Toner och tankar – för unga filosofer

Ny föreställning för barn 5-9 år! Premiär Teaterverket Svea (fd Pero) 11 nov 2022. Läs mer här!

Den Du Är 

Foto: Elias Gammelgård

För åldersgruppen 10-13 år. Alla håller med om att varje människa är unik. Varför är vi då så rädda för att vara olika? Lönnebergakvartetten vrider och vänder på begrepp och undersöker världens mest existentiella ämne: Den Du Är. Den Du Är har sedan 2017 turnerat för mer än 7000 barn i skolor i Sörmland, Västmanland, Stockholmsområdet samt Norrbottens län. Läs mer om Den Du Är här!

Tårtsväng med Pippi och Beethoven

foto: Nikola Stankovic

Hur bakar man en wienervalstårta? Var ligger Bergakungens sal? Och hur låter en bebisfiol?

För åldersgruppen 5-9 år. Lönnebergakvartetten ger barnen ett spännande, lustfyllt och lättillgängligt möte med klassisk musik, fascinerande och njutbar oavsett om den skapades för 300 år sedan eller alldeles nyss. Föreställningen Tårtsväng med Pippi och Beethoven har turnerat sedan 2012 och vi har gjort familjekonserter för bland annat Musik vid Siljan, Piteå musikfestival, Konserthuset i Stockhol samt har vi spelat hundratals skolkonserter för tusentals barn på länsmusikturnéer runt om i landet.  Läs mer om Tårtsväng här!

Vi samarbetar regelbundet med körer runt om i landet

Läs mer om barnkörssamarbeten här!

Tillgänglighet för alla är vårt måtto:

i ”Tårtsväng med Pippi och Beethoven” har vi förstärkt kommunikationen med hjälp av stödtecken och har bl a gjort Skapande Särskolaprojekt med Jorielskolan i Älvsjö, Stockholm, i samarbete med Länsmusiken i Stockholm.

För info om offentliga föreställningar, välj Kalender i toppmenyn.

Lönnebergakvartetten uppbär stöd från Kulturrådet och Region Stockholm.

Lönnebergakvartetten bildades 2012 och är återkommande engagerade hos bl a Scenkonst Sörmland, Länsmusiken Västmanland, Länsmusiken Stockholm m.fl.