Info Lönnebergakvartetten

Mailadress:  lonneberga@kvartetten.nu

Medlemmar: Malin-My Wall – violin och sång, Hanna Wiklund – violin och sång, Jonna Inge – viola och sång, Magdalena Mårding – cello och sång.

LÖNNEBERGAKVARTETTEN

– är den sjungande stråkkvartetten!

Kvartetten startade 2006 och har turnérat med barnföreställningar sedan 2012.

Lönnebergakvartetten är stråkar och sång i en gränslös blandning.

Vår mission är att nå barn och vuxna med instrument och musik i en form som suddar ut gränser mellan genrer och kulturer. Spelandes, sjungandes, dansandes och gestaltande.

Våra barnföreställningar har mött fantastiskt fin respons från elever och lärare!

Lönnebergakvartetten har spelat på festivaler och konserthus och turnerat hos bland andra Estrad Norr, Länsmusiken i Stockholm, Scenkonst Sörmland, Länsmusiken i Kalmar, Musik i Väst, Länsmusiken Västmanland, Länsmusiken Uppland och Norrbottenmusiken.

Lönnebergakvartetten uppbär stöd från Kulturrådet och Region Stockholm.

Varför namnet ”Lönnebergakvartetten”? Jo, i vår allra första barnföreställning fanns mycket musik av Astrid Lindgren, och arbetsnamn blev Lönnebergakvartetten, ett namn som snabbt satte sig hos vår publik varpå det hade kommit för att stanna.

Musikresidens hos Scenkonst Sörmland 2017: Vi var Scenkonst Sörmland allra första musikresidens! Under 2017 medverkade vi i samtliga delar av Scenkonst Sörmlands musikverksamhet; skolutbudet, Musik på Sörmländska Slott och Herresäten, Musik i Vården samt tävlingen Musik Direkt.