Lönnebergakvartetten

 

Lönnebergakvartetten är den sjungande stråkkvartetten! Spelandes och sjungandes inbjuder vi till möten med den klassiska musiken, kompositörer, musik och instrument. Vår mission är att bjuda in ALLA till den klassiska musiken men ger oss in i alla musikgenrer med stor lust.

Ny föreställning Den Du Är: denna höst 2017 har vi sjösatt en ny skolproduktion; Den Du Är – om människans kamp som unik i ett sammanhang. För åldersgruppen 10-13 år. Den Du Är turnerar Ht – 17 och Vt -18 i skolor i Sörmland och Västmanland. Läs mer under Program i högermenyn!

Musikresidens hos Scenkonst Sörmland: under 2017 presenterar Scenkonst Sörmland sitt första musikresidens och det är vi i Lönnebergakvartetten!! Vi kommer under året verka i samtliga delar av Scenkonst Sörmlands musikverksamhet; för skolutbudet, på lunchkonsert, Musik på Sörmländska Slott och Herresäten, Musik i Vården samt på Musik Direkt!

Föreställningen Tårtsväng med Pippi och Beethoven har turnerat sedan 2012 och vi har gjort familjekonserter för bland annat Musik vid Siljan, Piteå musikfestival, Stenungsund musikfestival, Konserthuset i Stockholm.

Under 2014-16 har vi spelat hundratals skolkonserter för tusentals barn från 5 år – Åk 3 på länsmusikturnéer runt om i landet: i samarbete med Estrad Norr, Länsmusiken i Stockholm, Scenkonst Sörmland, Länsmusiken i Kalmar, Musik i Väst, Länsmusiken Västmanland, Länsmusiken Uppland m.m.

Tillgänglighet för alla är vårt måtto: i ”Tårtsväng med Pippi och Beethoven” har vi förstärkt kommunikationen med hjälp av stödtecken och våren -16 gjorde vi ett Skapande Särskolaprojekt med Jorielskolan i Älvsjö, Stockholm, i samarbete med Länsmusiken i Stockholm.

Barnkörssamarbeten gör vi regelbundet!

Mer info om våra program: se Program i högermenyn.

Info om offentliga föreställningar: se Kalender i toppmenyn.

Lönnebergakvartetten uppbär stöd av Kulturrådet och Stockholms Läns Landsting.