Lönnebergakvartetten – för barn och unga

Lönnebergakvartetten är den sjungande stråkkvartetten! Spelandes och sjungandes inbjuder vi till möten med den klassiska musiken, kompositörer, musik och instrument. Vår mission är att bjuda in ALLA till den klassiska musiken men ger oss in i alla musikgenrer med stor lust.
Lönnebergakvartetten har gjort barnföreställningar sedan 2012!

Subventionerade föreställningar: flera av Lönnebergakvartettens föreställningar ligger i landets olika subventionerade utbud. Se meny Arrangör – Subventionerade föreställningar.

AKTUELLT HT -24:

Lönnebergakvartetten är Nyfiken På!

Konsertserie på Kulturhuset i Lilla Studion, tre söndagar i höst.

Lönnebergakvartetten är ständigt nyfiken!
HT 24 undersöks vår värld, rymden och universum, med frågor och ämnen som är relevanta för barn och unga.
Det ljuder, sjuder och svänger när Lönnebergakvartetten möter Gästartister på Kulturhuset.
Christer Fuglesang, Sveriges första astronaut i rymden, Frida Westerdahl, skådespelare och sångerska och Filip Gloria, prisnominerad rymd-fotograf i fusion med Lönnebergakvartettens musik och gestaltning skapar ett skönt, lättillgängligt, universum med super-relevanta ämnen för barn och ungdom.
Läs mer här.

Vi turnérar även med våra föreställningar Tårtsväng med Pippi och Beethoven, Toner och Tankar för unga filosofer samt Den Du Är.

Toner och tankar – för unga filosofer

Foto: Johanna Aggestam

Hur smakar en blommig falukorv? Hur lyssnar man med ludd i öronen? Hur vet man att nån är ens vän? Och kan man ta ton och trivas?

Ny föreställning för åldersgruppen 5-10 år! Lönnebergakvartetten presenterar en ny musikföreställning med talande toner och kluriga tankar som passar unga filosofer. Ett spännande, lustfyllt och lättillgängligt möte, i Lönnebergakvartettens unika gestaltning! Så häng med i ett flödigt tempo genom en 35-minuters upplevelse fantastisk klassisk musik, välkända låtar, och fina funderingar!  Läs mer om Toner och Tankar för unga filosofer här!

Den Du Är 

Foto: Elias Gammelgård

För åldersgruppen 10-13 år. Alla håller med om att varje människa är unik. Varför är vi då så rädda för att vara olika? Lönnebergakvartetten vrider och vänder på begrepp och undersöker världens mest existentiella ämne: Den Du Är. Den Du Är har sedan 2017 turnerat för mer än 7000 barn i skolor i Sörmland, Västmanland, Stockholmsområdet samt Norrbottens län. Läs mer om Den Du Är här!

Tårtsväng med Pippi och Beethoven

foto: Nikola Stankovic

Hur bakar man en wienervalstårta? Var ligger Bergakungens sal? Och hur låter en bebisfiol?

För åldersgruppen 5-9 år. Lönnebergakvartetten ger barnen ett spännande, lustfyllt och lättillgängligt möte med klassisk musik, fascinerande och njutbar oavsett om den skapades för 300 år sedan eller alldeles nyss. Föreställningen Tårtsväng med Pippi och Beethoven har turnerat sedan 2012 och vi har gjort familjekonserter för bland annat Musik vid Siljan, Piteå musikfestival, Konserthuset i Stockhol samt har vi spelat hundratals skolkonserter för tusentals barn på länsmusikturnéer runt om i landet.  Läs mer om Tårtsväng här!

Vi samarbetar regelbundet med körer runt om i landet

Läs mer om barnkörssamarbeten här!

Tillgänglighet för alla är vårt måtto:

Vi är uppsökande och försöker alltid anpassa oss, t ex till utrymme på spelplats. I ”Tårtsväng med Pippi och Beethoven” har vi förstärkt kommunikationen med hjälp av stödtecken och har bl a gjort Skapande Särskolaprojekt med Jorielskolan i Älvsjö, Stockholm, i samarbete med Länsmusiken i Stockholm.

För info om offentliga föreställningar, välj Kalender i toppmenyn.

Lönnebergakvartetten uppbär stöd från Kulturrådet och Region Stockholm.

Lönnebergakvartetten bildades 2012 och är återkommande engagerade hos bl a Scenkonst Sörmland, Länsmusiken Västmanland, Länsmusiken Stockholm m.fl.