Lönnebergakvartetten

kvartetten01-13

Lönnebergakvartetten är den sjungande stråkkvartetten! Spelandes och sjungandes inbjuder vi till möten med den klassiska musiken, kompositörer, musik och instrument. Allsång, rörelser, musikalisk lekfullhet – och en stor portion nyfikenhet. Vår mission är att bjuda in ALLA till den klassiska musiken men ger oss in i alla musikgenrer med stor lust.

Föreställningen Tårtsväng med Pippi och Beethoven har turnerat sedan 2012 och vi har gjort familjekonserter för bland annat Musik vid Siljan, Piteå musikfestival, Stenungsund musikfestival, Konserthuset i Stockholm.

Under 2014-16 har vi spelat hundratals skolkonserter för tusentals barn från 5 år – Åk 3 på länsmusikturnéer runt om i landet: i samarbete med Estrad Norr, Länsmusiken i Stockholm, Scenkonst Sörmland, Länsmusiken i Kalmar, Musik i Väst, Länsmusiken Västmanland, Länsmusiken Uppland m.m.

Ny föreställning ”Den Du Är”: hösten 2017 sjösätter vi en ny skolproduktion; Den Du Är – om människans kamp som unik i ett kollektiv. För åldersgruppen 10-12 år.

Musikresidens hos Scenkonst Sörmland: under 2017 presenterar Scenkonst Sörmland sitt första musikresidens och det är vi i Lönnebergakvartetten!! Vi kommer under året verka i samtliga delar av Scenkonst Sörmlands musikverksamhet; för skolutbudet, på lunchkonsert, Musik på Sörmländska Slott och Herresäten, Musik i Vården samt på Musik Direkt!

Tillgänglighet för alla är vårt måtto: i ”Tårtsväng med Pippi och Beethoven” har vi förstärkt kommunikationen med hjälp av stödtecken och våren -16 gjorde vi ett Skapande Särskolaprojekt med Jorielskolan i Älvsjö, Stockholm, i samarbete med Länsmusiken i Stockholm.

Barnkörssamarbeten gör vi regelbundet!

Mer info om våra program: se Program i högermenyn.

Info om offentliga föreställningar: se Kalender i toppmenyn.